StoryEditorOCM
AutomobilizamTRIJUMF LETEĆEG KONAVLJANINA

Niko Pulić najavio oproštaj, a onda u novim bojama, Auto kluba Konavle, projurio pored konkurencije na startu nove rally sezone!

Piše Tonči Vlašić
27. ožujka 2022. - 23:29
Niko Pulić slavi sa suvozačicom Aleksandrom Kovačić pobjedu u konkurenciji hrvatskih posada na Quattro Rriver rallyju u KarlovcuŽeljko Puhovski/Cropix

Niko Pulić je donio prvu veliku pobjedu za novoosnovani Auto klub Konavle. Prvi nastup u bojama novog kluba i prva pobjeda, bio je najbolji u hrvatskom prvenstvu na startu nove sezone u rallyju. Pulić je sa suvozačicom Aleksandrom Kovačić iz Auto kluba Delta Sport, držeći volan Škode Fabie R5, ostvario trijumf na prvom izdanju Quattro river rallya, koji je održan u Karlovcu i okolici.

Leteći Konavljanin, trostruki europski prvak na brdu, koji je najavio kako će uskoro nakon četrdeset godina utrkivanja zaključiti karijeru, bio je najbrži u konkurenciji gotovo trideset hrvatskih posada, dok je u međunarodnoj konkurenciji, skupa s hrvatskim vozačima nastupili su Poljaci, Česi, Slovenci, Austrijanci, Mađari i Talijani, zauzeo treće mjesto.

U međunarodnoj konkurenciji pobijedili su Poljaci, Hubert Laskowski i Michal Kusnierz, dok su drugi bili Češi Jan Černy i Peter Jindra junior. Puliću je u leđa gledao između ostalog prošlogodišnji prvak svijeta u WRC 3 kategoriji, ujedno trostruki europski prvak Poljak Kajetan Kajetanowicz, koji je također bio za upravljačem Škoda Fabie R5. 

U hrvatskom prvenstvu Pulić je slavio ispred Juraja Šebalja, koji je vozio Toyotu GR Yaris (suvozač Marijan Stublić).

image

Niko Pulić na Quattro River Rallyju u Karlovcu i okolici

Željko Puhovski/Cropix
25. travanj 2024 16:26