StoryEditorOCM
AutomobilizamTRAGEDIJA NA GROBNIKU

Nažalost, stigla je tužna vijest iz bolnice, otkazan nedjeljni program Nagrade Hrvatska 2022. godine

Piše Tonči Vlašić
24. srpnja 2022. - 10:35

Tragedija na autodromu Grobnik. Poginuo je sudac. Odlučeno je nakon toga da s otkaže današnji, nedjeljni program. Trebala je biti festa auto sporta, gotovo 300 automobila iz petnaest država. Tijekom tri dana trebalo se održati ukupno 25 bodovnih utrka. Trebalo je...

Što s dogodilo? Pri kraju subotnjeg programa, tijekom jednosatne utrke izdržljivosti, došlo je do izlijetanja jednog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje su bili sudac i sutkinja.

Sudac je zadobio teže ozljede, te je hitno prevezen u sušački Hitni trakt. Sutkinja nije imala težih ozljeda. Nažalost, nakon što je stigla tužna vijest iz bolnice kako je sudac podlegao ozljedama, donesena je odluka kako s neće voziti ove nedjelje, 24. srpnja, kad se trebala između ostalog održati četvrta utrka Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama, kad su opet, kao i jučer, trebali voziti između ostalih članovi Dubrovnik Racinga, Župe dubrovačke i Ragusa Racinga.

U najavi događanja na Grobniku isticalo se: Najveća utrka u povijesti riječkog autodroma, koja je duga 44 godine. Nažalost, Nagrada Hrvatske 2022. pamtit će se po tragediji. Izgubljenom životu. 

20. travanj 2024 02:15