StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVA KRUŽNA UTRKA NOVE SEZONE

Mirko Pendo osvojio Hungaroring, stari ‘vuk‘, a dobri duh Dubrovnik Racinga najbrži u Diviziji 1, dva postolja za Ragusa Racing

Piše Tonči Vlašić
9. travnja 2022. - 20:25

Mirko Pendo je osvojio Hungaroring u Diviziji 1 na prvoj utrci prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Stari 'vuk', a dobri duh Dubrovnik Racinga, dočekao je svojih pet minuta, te sreći nije bilo kraja. Sandro Babić je stajao Pendu s desna na pobjedničkom postolju, vozač iz Komarne koji brani boje Saint Christopher Racing Team iz Gospića, a s lijeva Luka Blažević, član Ragusa Racinga, koji, na radost mlađeg dubrovačkog kluba nije bio jedini ove subote na pobjedničkom postolju.

Naime, Dado Velašević je bio drugi u Diviziji 2 u kojoj se iščekivao veliki okršaj Điva Franića (Dubrovnik Racing), Lovra Badurine (Karting klub Rijeka) i Frane Jukića (Makarska), međutim, Franić i Badurina su odustali, Jukić je uzeo pobjedu, a najiskusniji član Raguse Racinga iskoristio priliku. Treći je bio Nino Jeličić (Saint Christopher Racing Team).

Ukupno 36 hrvatskih vozača je na prvoj stanici nove sezone prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Ukupno su četiri staze rezervirane za novu sezonu kruga, pet je radnih vikenda, a ukupno deset utrka (po dvije na svakoj stazi). Drugi i treći vikend se vozi na Grobniku, četvrti vikend je na Slovakiaringu, a posljednji, peti u Brnu. 

image

Pobjedničko postolje Divizije 1 prve utrke prvenstva Hrvatske vožene na Hungaroringu - Sandro Babić, Mirko Pendo i Luka Blažević

Povratak na postolje prve utrke nove sezone prvenstva Hrvatske na kružnim stazama Divizije 1 je ujedno podsjetnik na prošlu sezonu po pitanju klupskog prvaka – prvi Dubrovnik Racing, drugi Saint Christopher Racing Team, a treća Ragusa Racing.

Jače Divizije će obje utrke na Hungaroringu voziti u nedjelju, 10. travnja, a tad će još jednom na start i vozači Divizije 1 i Divizije 2.

20. travanj 2024 09:56