StoryEditorOCM
AutomobilizamMEĐUNARODNA BRDSKA AUTO UTRKA 20. NAGRADA DUBROVNIKA - MEMORIJAL 'ŽELJKO ĐURATOVIĆ'

MAĐAR S REKORDOM STAZE SLAVODOBITNIK NAGRADE Tko su državni prvaci? Nitko se ne žali na Maria Jurišića, Laszla Szasza i Điva Franića, ali se žali na Marija Barovića, Dejana Dimitrijevića i Župu dubrovačku... 

6. listopada 2019. - 22:35
Druga vožnja je odrađena brže od prve, istina, osam vozača nije startalo u odnosu na prvu vožnju, koja je obilovala izljetanjima, prevrtanjima. Staza Komolac - Brgat na kraju je većim dijelom bila posuta jer je iz nekoliko automobila iscurilo ulje. Domagoj Pereković iz Zanatlije je pred kraj druge vožnje došao na start te tražio da vozi. Direktor utrke Dragan Serden je već bio donio odluku – Pereković je pogriješio uoči starta prve vožnje, te je diskvalificiran. Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice je to iskoristio te osvojio naslov prvaka države u kategoriji I, ali - uložena je žalba na njegov auto.

Preostala tri dvoboja za naslov bila su za hrvatski jug, Dubrovačko-neretvansku županiju, daleko zanimljivija. Tko je od članova Dubrovnik Racinga državni prvak u grupi N? Je li Đivo Franić zadržao prednost u odnosu na Maroja Batinu? Jest – Đivo Franić je državni prvak. Treći put u karijeri. Drugi put na brdu, a jednom je bio najbolji na krugu.

- Ove sezone je bilo najteže doći do naslova. Imao sam puno problema u drugom dijelu sezone nakon što sam slavio u prvih pet utrka. Batina je u zadnjim utrkama bio odličan, ali zahvaljujući tom mom odličnom startu sam na kraju prvi – istaknuo je Đivo Franić.

Tko je državni prvak u grupi A? Je li Marijo Barović iz Župe dubrovačke ili Niko Pulić iz Dubrovnik Racinga? Barović je prvi put državni prvak na brdu, a slavio je u karijeri na krugu, bio prvak u autoslalomu te na kronometru. 

- Mislim kako nitko nema naslove državnog prvaka u četiri discipline - podvukao je Barović. Tri puta je osvojio krug, a po jednom autoslalom, kronometar i sad brdo. 

Tko je klupski prvak? Župa dubrovačka je imala 8.5 bodova prednosti u odnosu na Dubrovnik Racing. Zadnju utrku je dobio Dubrovnik Racing, druga je bila Župa dubrovačka, ali nije uspio organizator zadnje trke nadoknaditi zaostatak. Župa dubrovačka je prvi put klupski prvak. Treća je na zadnjoj utrci sezone u poretku klubova bila Ragusa Racing, a najvažnije - treća je i u ukupnom poretku. Vlasnici dva od ukupno šest naslova državnog prvaka na brdu znali su se uoči zadnje utrke – Mario Jurišić (Župa dubrovačka) u grupi E te Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) u kategoriji II.

Ali, nakon posljednje utrke sezone nije samo pitanje tko je prvak u kategoriji I, Pereković ili Dimitrijević? Događanja koja su prethodila 20. Nagradi Dubrovnika – Memorijalu 'Željko Đuratović' razlog su nitko ne želi potvrditi naslove državnog prvaka Marija Barovića te Auto kluba Župa dubrovačka. Auto klub Dubrovnik Racing smatra kako Župa dubrovačka nije smjela nastupiti na zadnjoj utrci jer nije dostavila prijavu na vrijeme. Auto klub Župa dubrovačka tvrdi kako je ona u pravu. Auto klub Dubrovnik Racing se žalio te nam sad ostaje čekati. 

Inače, Mađar Norbert Nagy je oborio rekord staze. On je u BMW-u 325 E92 slavodobitnik 20. Nagrade Dubrovnika - Memorijal 'Željko Đuratović'. Drugi je bio Dimitrijević, treći Jurišić, četvrti Stijepo Manenica... ukupno su 62 vozača odvozila obje vožnje od ukupno 73.
19. travanj 2024 22:34