StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVAČKI VJESNIK NA 25. NAGRADI MALAČKA

Juri(šić) Župa dubrovačka, osvojila je i četvrto brdo, hita prema ‘kanti‘, najboljeg u grupi ima i Auto klub Konavle

Piše Tonči Vlašić
19. lipnja 2022. - 19:27

Župa dubrovačka nije bila kompletna, nije bilo Fahrudina Dolića, ali je ostvarila novu pobjedu. Nakon Makarske, Kotora i Skradina sad je podigla pokal i na Malačkoj. Razlika je jedino što prvi put nije uzela maksimalnih 60 bodova, već pet manje.

Matija Jurišić i Nihad Seferagić su svoje napravili, pomogao je Ante Kriste. On je u 'kasicu prasicu' župskog kluba ubacio 15 bodova. Da nije, bio je tu i Deni Kmetović koji je također stigao ulova od 15 bodova.

Fly with Kolman je također uzeo 55 bodova, ali nedovoljno za pobjedu na Malačkoj, tek da razlika između njega i Župe dubrovačke ne bude veća. Dubrovnik Racing je bio treći. Saša Radola, Laszlo Szasz i Laszlo Hernady su osvojili svaki po 15, ukupno 45, te je sad Župa dubrovačka u ukupnom poretku na plus 40 nakon četvrte od ukupno devet utrka sezone. Dubrovnik Racing je bio bez Mara Franića, nije bilo ni Frana Dubrete...

Četvrti je bio Splitski autoklub, domaćin utrke, koji je osvojio 42 boda, peti Auto klub Konavle s 37 bodova (Niko i Ivan Pulić, te Božo Jovanović Bartulović)...

Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) je slavio u kategoriji I ispred Jurišića, treći je bio Martin Mustapić (Splitski autoklub), dok u kategoriji II Laszlo Szasz nije imao konkurenciju.

image

25. Nagrada Malačka - Svei Dujam, međunarodna brdska auto utrka

Tonči Vlašić/

Dimitrijević je bio prvi u grupi 1, Nino Andrejević (Opatija) prvi u grupi 2 u kojoj je Seferagić drugi, a Niko Pulić treći. Jurišić je ispred Mustapića osvojio grupu 3, treći je bio Željko Pavičić (Zanatlija), u grupi 4 Marino Poropat (Fly with Kolman) prvi, Ante Alduk (Trogir) drugi, a Cvetko Jaketič (Vrbovsko) treći. U grupi 5 je slavio Ivan Pulić, Saša Radola je bio drugi. A Ivan Batalić (Splitski autoklub) treći, te u grupi 6 Filip Magdić (Fly with Kolman) prvi, Florian Šalec (Zagroje) drugi, a Stipe Medić (Solin) treći.

Pakleno je i ovaj put bilo u 'pustinji'. Bez odgovora je ostalo pitanje: 'Je li ikad bilo drugačije?'. Međutim, unatoč tome što je 'pakao' svaki put, dočekala je međunarodna brdska auto utrke Radošić Malačka – Sveti Dujam svojih 'prvih dvadeset i pet izdanja'.

Četvrta ovosezonska brdska utrka okupila je oko 80-ak vozača iz pet država, osim za prvenstvo Hrvatske vozilo se i za CEZ. Bilo je opet izlijetanja, trebalo je čistiti ulje sa staze, a prolilo se u dužini od kilometar i pol. Nema tko nije išao na stazu, a sve kako bi se što prije izašlo iz 'pakla'. Međutim, koliko god su uvjeti teški, nitko se nije žalio. Ni organizatori, ni vozači. I jedni i drugi ponosni što su uspjeli organizirati/ odvoziti još jednu Malačku.

image

25. Nagrada Malačka - Svei Dujam, međunarodna brdska auto utrka

Tonči Vlašić/

USKORO SLIKOVNICA S 25. NAGRADE MALAČKA - SVETI DUJAM, ČETVRTE OVOSEZONSKE BRDSKE UTRKE PRVENSTVA HRVATSKE

25. travanj 2024 21:42