StoryEditorOCM
AutomobilizamZAVRŠENA SEZONA OSV-a

Jučer pobjedama u Luci Gruž preuzeli vodstvo u ukupnom poretku, a danas novim trijumfom potvrdili osvajanje naslova državnog prvaka!

Piše Tonči Vlašić
13. studenog 2022. - 18:59

Filip Agić je odnio sve u Luci Gruž. Krenuo je s četvrtog mjesta. Slavio je u subotu na predzadnjem natjecanju sezone, a 24 sata poslije i na zadnjem. Još u subotu je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Nedjeljnom pobjedom je potvrdio kako nema boljeg, te je prvak Hrvatske u Ocjensko spretnosnim vožnjama u 2022. godinu. Na tronu je zamijenio svog klupskog kolegu, Daria Merlića

Rezultati Agića, i ne samo njega, donijeli su Zanatliji Zagreb naslov klupskog prvaka. Dugo Selo je uoči Dubrovnika bilo vodeće u poretku klubova, Zanatlija Zagreb je u subotu pobjedom preuzela vodstvo, a pobjedom u nedjelju potvrdila uspjeh. Uoči zadnje utrke imala je 12 bodova više od Dugog Sela. U zadnjoj utrci opet slavila ispred Dugog Sela, i to s pet bodova više, te je na kraju skupila 170 bodova, ukupno 17 bodova više ove sezone od Dugog Sela, koji je klupski doprvak.

Osim Agića bodove Zanatliji Zagreb u nedjelju su donijeli Fran Kranjac, te Dario Merlić, koji je najbolji junior. Treći ove nedjelje, te treći u ukupnom poretku na kraju sezone, bio je DS Prelog, koji je osvojio ove nedjelje deset bodova manje od Zanatlije Zagreb, a ove sezone ukupno 126 bodova...

image

Doprvak Hrvatske je Saša Čaklović (DS Racing Prelog)

Tonči Vlašić/

Doprvak Hrvatske je Saša Čaklović (DS Racing Prelog), koji je bio peti uoči zadnja dva OSV-a sezone. Imao je 20 bodova, a u subotu i nedjelju je u Luci Gruž oba puta bio drugi, te s novih 30 bodova, ukupno 50, zauzeo drugo mjesto. Agić je naslov uzeo sa 62 boda.

Kiša i vjetar su stvarali na trenutke probleme u Luci Gruž, međutim, svih pet zadataka (vožnji), kao i dan ranije, održano je do kraja. Auto klub Ragusa racing je bila dobar domaćin. OSV će ugostiti i iduće godine. 

POSLIJE SLIKOVNICA NEDJELJNOG NATJECANJA

18. travanj 2024 21:44