StoryEditorOCM
AutomobilizamKRUŽNE UTRKE PH

Dubrovnik Racingu subota na Autodromu Brno, dan kad su Maro Franić i Mirko Pendo ostvarili pobjede za povratak na vrh Divizije!

Piše Tonči Vlašić
10. rujna 2022. - 18:01

Uspješna je bila subota za Auto klub Dubrovnik Racing na Autodromu Brno. Ovaj vikend rezerviran je za krug, sedmu i osmu utrku sezone. Sutra je na češkom asfaltu nova bodovna utrka, osma.

Dubrovnik Racing je nakon šest održanih krugova od ukupno deset, koliko ih se treba održati ove sezone, uvjerljivo vodeći u poretku klubova prvenstva Hrvatske. Gotovo se može reći kako je obranio naslov. Velika je njegova prednost u odnosu na Auto klub Slavoniju i Baranju Racing Osijek, prvog pratitelja.

Međutim, ako nema dileme tko je kilupski najbolji, uzbuđenja je napretek jer se ne zna tko će ponijeti većinu pojedinačnih naslova. Mirko Pendo je danas slavio u Diviziji 1, te je iskusni vozač Dubrovnik Racinga preuzeo vodeće mjesto od Luke Blaževića, člana Ragusa Racinga. Isto je uspio i Maro Franić. Pobijedio je u Diviziji 3, bio je najbrži na treningu, imao najbrži krug, zaradio je dodatne bodove, te je pretekao Valtera Nežića iz Buzet Autosporta.

Pobjedu u Češkoj u Diviziji ostvario je osim Mirka Penda i Mara Franića još jedan član Dubrovnik Racinga, Milan Tatalović, koji je tako poveća svoje vodstvo u Diviziji 5 u odnosu na Nikolu Kitina, člana Ragusa Racinga.

image

Nikola Kitin (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić/

Đivo Franić je bio drugi u Diviziji 2, Lovro Badurina iz Rijeke je slavio, te opet ima prednost u odnosu na Dubrovčanina. U Diviziji 6 najbrži ove subote Grega Šimunovič (SIB Racing Osijek), a Nikola Radnjić i Frano Dubreta, članovi Dubrovnik Racinga, drugi odnosno četvrti. Nemanja Milovanović (SIB Racing Osijek) je i dalje vodeći unatoč trećem mjestu ove subote.

Žarka Knega (Dubrovnik Racing), lidera Divizije 8, nema u Češkoj, ali njegova prednost je velika...

image

Maro Franić ispred televizijskih kamera

Tonči Vlašić/

Auto klub Ragusa Racing na Autodromu Brno? Nikola Vatović je odnio pobjedu u klasi, Nikola Kitin drugi iza Tatalovića, preostala dvojica bez plasmana (Luka Blažević i Dragan Velašević). Ragusa Racing je u Slovačkoj, ne prethodne dvije utrke, bila oba dana klupski druga, te se probila do trećeg mjesta u ukupnom poretku. Danas unatoč problemima treća, iza Dubrovnik Racinga i SIB Racing Osijeka.

20. travanj 2024 12:29