StoryEditorOCM
AutomobilizamDRŽAVNO NA KRUŽNIM STAZAMA

Dubrovčanima Slovakia Ring: Luka Blažević i Nikola Kitin nikad prije to nisu uspjeli, a Đivo Franić je ostao u utrci za novim naslovom prvaka

Piše Tonči Vlašić
20. kolovoza 2022. - 19:11

Dubrovački dvojac na vrhu u Slovačkoj, Dubrovnik Racing prvi, a Ragusa Racing druga. 'Tukli' su se za pobjednika četvrte stanice prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Na kraju je aktualni prvak i lider, kad se sve zbrojilo, skupio 104 boda, a Ragusa Racing 93, te je Dubrovnik Racing povećao vodstvo. Sad ima 419 bodova, 114 više od prvog pratitelja, Auto kluba Slavonija i Baranja Racing Osijek, koji je sad bio treći sa 74 boda Ragusa Racing je pak napredovala za jedno mjesto, s četvrtog (pre)skočila Buzet Autosport i sad je treća s 206 bodova (Buzet Autosport je danas četvrti s 38 bodova, ukupno ima 169).

Hrvatski krug je treći put na Slovakia ringu, stazi dugoj gotovo šest kilometara. Prvi put se tu našao prije dvije godine, korona ga je primorala na to, a to se na kraju pokazalo više nego dobro, i kad je nešto dobro, to se ne mijenja.

Podsjetnik, prva dva kruga (n)ove sezone vozila su se na Hungaroringu, zatim su trebale biti dvije i na Grobniku, ali se druga, zbog tragedije (nesreće, izlijetanje auta, koji se zabio u sudačko mjesto gdje je smrtno stradao sudac) nije održala.

Osim naslova klupskog prvaka sezone, okrunit će se i najbolji team, a tu je i šest pojedinačnih naslova (prvak Divizije je državni prvak).

Uoči Slovakia ringa u Diviziji 1 prvi je bio Mirko Pendo (Dubrovnik Racing) ispred Luke Blaževića (Ragusa Racing), koji je slavio sad na četvrtoj utrci sezone. Pendo je bio drugi, te je i dalje vodeći, ali sad s manjom prednošću u odnosu na 20-godišnjeg Blaževića, koji ove sezone ima najbolje rezultate u karijeri. Prošle godine je bio juniorski prvak države, a sad vozi za naslov seniorskog prvaka. Nastup na Slovakia Ringu 2022. godine pamtit će Luka po svojoj prvoj pobjedi u Diviziji na utrkama prvenstva Hrvatske.

U Diviziji 2 slavio je Đivo Franić (Dubrovnik Racing), koji je nakon tri utrke bio četvrti s 13 bodova manje od vodećeg Lovra Badurine (Rijeka). Njihov dvoboj u Slovačkoj bio je super zanimljiv. Non stop su se izmjenjivali u vodstvu. Đivo je prvi projurio kroz cilj. I treće mjesto u Diviziji 2 na Slovakia ringu pripalo je Dubrovčaninu, i to iskusnom Dragan Velaševiću (Ragusa Racing).

U Diviziji 3 Maro Franić (Dubrovnik Racing) se izvrtio na stazi te nije ostvario dobar plasman. Uoči utrke je bio treći u ukupnom poretku sa samo 7 bodova manje od vodećeg Valtera Nižića (Buzet Autosport), koji je sad bio drugi. Pobijedio je Ante Alduk (SIB Racing Osijek), a treći je bio Ivan Sentić (Ragusa Racing).

U Diviziji 5 bilo je Milan Tatalović (Dubrovnik Racing) ili Nikola Kitin (Ragusa Racing). Pobjedu je odnio Kitin, koji je kao i Luka Blažević, prvi put slavio u Diviziji na jednoj utrci Prvenstva Hrvatske. Kitinu je ovo četvrta seniorska sezona. Do sad je imao samo pobjede u klasi. Tatalović i dalje vodi u ukupnom poretku Divizije. 

Vodeći u Diviziji 6 Frano Dubreta (Dubrovnik Racing) danas je bio drugi iza Nemanje Milovanovića (SIB Racing Osijek), a u Diviziji 8 Žarko Knego (Dubrovnik Racing) nije imao konkurencije. Knego je osim za PH vozio i TCR Istoče Europe. Dugo je u utrci bio četvrti, ali nakon što je imao 'dodir' na stazi s drugim autom, pao je na deveto mjesto.

Nova pobjeda dubrovačkog Euromarine DAS Racing Teama, koji je tako povećao vodstvo u utrci za naslov državnog prvaka.

U nedjelju, 21. kolovoza, vozi se na Slovakia ringu peti krug ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske.

18. travanj 2024 05:45