StoryEditorOCM
AutomobilizamKRUG PH NA AUTODROMU BRNO

Dobar vikend u Češkoj, znate li koliko ‘kanti‘ državnog prvaka tri utrke prije kraja sezone drže članovi Dubrovnik Racinga i Ragusa Racinga?

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2022. - 00:07

Ostao je još Grobnik 18. i 19. studenog, te još jedan krug zaostatka na istoj stazi iz drugog vikenda (druga utrka, a četvrta ukupno u novoj sezoni, koja se trebala voziti 24. srpnja je otkazana zbog smrtnog slučaja dan ranije kad je poginuo sudac na stazi), dakle, ostale su tri od ukupno deset utrka sezone.

Protekli vikend vozilo se na Autodromu Brno, dva kruga, nakon kojih su na vrhu Divizija, a što donosi na kraju naslov državnog prvaka, redom, Mirko Pendo (Dubrovnik Racing) u Diviziji 1, Lovro Badurina (Rijeka) u Diviziji 2, Maro Franić (Dubrovnik Racing) u Diviziji 3, Milan Tatalović (Dubrovnik Racing) u Diviziji 5, Nemanja Milovanović (SIB Racing Osijek) u Diviziji 6 i Žarko Knego (Dubrovnik Racing) u Diviziji 8.

Plus, klupski, uvjerljivo vodi branitelj naslova, Dubrovnik Racing. Treća je Ragusa Racing.

Na Autodromu Brno najbolji posao proteklog vikenda od vozača dubrovačkih klubova napravili su Mirko Pendo i Maro Franić, koji su preuzeli vrh Divizija. Pendo od Luke Blaževića (Ragusa Racing), koji je bio najbrži na subotnjem treningu, a zatim ostao bez plasmana u obje utrke, te iskusni Pendo ne samo da je preuzeo vodstvo, već sad ima 50 bodova prednosti (166 naspram 116 bodova, Pendo je osvojio 56, a Blažević samo 3 boda u Češkoj).

Maro Franić je uzeo u Češkoj maksimalan mogući broj bodova, bio je najbrži na treningu, zatim u obje vožnje i u obje je imao najbrži krug. Ukupno 59 bodova, 17 više od do jučer vodećeg Valtera Nežića (Buzet Autosport), koji sad zaostaje u ukupnom poretku za prvaka Divizije 3 točno 11 bodova. I Tatalović je uzeo maksimalnih 59 bodova u Češkoj, također 17 više od pratnje, Nikole Kitina (Ragusa Racing), te je povećao svoju prednost. Ima sad lijepih 47 bodova više.

image

Maro Franić

Tonči Vlašić/
image

Mirko Pendo

Tonči Vlašić/

Đivo Franić i Frano Dubreta su pak dozvolili konkurenciji da stekne prednost, mlađem Franiću je Lovro Badurina stekao 17 bodova prednosti (uoči Brna su bili poravnati, Badurina je sad uzeo svih 59 bodova, a Đivo Franić 42). Milovanović je skupio sad 13 bodova više od Dubrete, te je njegova prednost narasla na 36 bodova.

Dubrovnik Racing je imao najuspješniji vikend ove godine. U Brnu je osvojio u dva dana čak 232 boda, čak 74 boda više od prvog pratitelja, Auto kluba Slavonija i Baranja Racing Osijek, te je sad njegova prednost 222 boda!

Ragusa Racing na trećem mjestu zaostaje za drugim 171 bod (80 manje u Češkoj osvojila je Ragusa Racing od SIB Racing Osijek), dok ima 107 bodova više od četvrtog (Buzet Autosporta).

Dubrovačkom automobilizmu smiješi se i naslov prvaka Hrvatske u timovima. Euromarine DAS Racing Team je slavio na svih sedam ovogodišnjih utrka, te ima velikih 268 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Becker Print & Promo i 422 boda više od trećeplasiranog Comtel Racing Teama.

image

Žarko Knego

Tonči Vlašić/

Trenutno vodeći junior je Luka Blažević (Ragusa Racing).

Tri utrke prije kraja sezone sedam je ‘kanti‘ državnog prvaka u rukama članova dubrovačkih klubova!

image

Luka Blažević

Tonči Vlašić/

19. travanj 2024 22:47