StoryEditorOCM
ZabavaTEŠKA SITUACIJA

Severina objavila video na Instagramu i poslala poruku: Mireli Čavajdi i njenoj obitelji želim puno snage. Uz vas sam s puno nježnosti.; Puno je i reakcija

Piše dv
5. svibnja 2022. - 20:19

"Kamala Harris za predsjednicu svih žena, pogotovo hrvatskih. Mireli Čavajdi i njenoj obitelji želim puno snage. Uz vas sam s puno nježnosti. ❤️" - napisala je Severina na svom profilu na Instagramu uz objavljen videoisječak, u kojem potpredsjednica SAD-a gorljivo govori o ženskim pravima u Americi koja su napadnuta, o slobodi odlučivanja o svome tijelu, pa tako i donošenju odluke o pobačaju, donosi Slobodna Dalmacija.

Suci u američkom vrhovnom sudu se, naime, spremaju povući jedan od najvažnijih poteza u novijoj američkoj povijesti - ukinuti presudu Roe vs. Wade, koja je ženama u SAD-u jamčila pravo na pobačaj mimo zakona pojedinih država.

Ispod Severinine objave reagirali su brojni, dakako ne svi s istim stavom, ali većina je dala iskrenu podršku ženi koja prolazi jednu od najtežih situacija koja se može nekome dogoditi u životu, a među njima i poznata lica, poput Nevene Rendeli i Nevene Rendeli Vejzović.


O mučnom slučaju Mirele Čavajde ovih dana pišu svi mediji, donose njezinu tragičnu priču o tome kako joj je dijete koje nosi u maternici oboljelo od agresivnog tumora na mozgu, a sve bolnice u Zagrebu odbile su joj obaviti prekid trudnoće.

Liječnici su joj priznali da je tumor toliko velik da dijete najvjerojatnije neće dugo poživjeti, a i ako hoće, da nikada neće moći normalno živjeti, te savjetovali da pomoć potraži u Sloveniji.

O ovom slučaju veliku je objavu jučer imala i Mirelina dobra prijateljica, poznata istraživačka novinarka Ivana Paradžiković. Na društvenoj mreži napisala je sljedeće:

Ovo je moja prijateljica. U sestom mjesecu trudnoce. 25 tjedana srece, uzbudjenja i iscekivanja prekinuo je uobicajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa.

"Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu pise maligan. Posljednja 4 tjedna toliko uznapredovao da su bebine šanse da preživi...nikakve. Ako kojim slučajem preživi, bit će s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritišće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga.

Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majka ne može ni čuti niti prihvatiti poslali su doma da čeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je liječnica šapnula ispod glasa je: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu.

Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu, jer u njezinoj domovini ne mogu! Ne žele?

U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen. Pitanje kojim se nitko neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška.

Ali, pitam se taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oči trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu?!

Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra.. da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će jos država osuditi na ovakvu agoniju?

Vašu suprugu, sestru ili mozda kćer?

Koja od nas je sljedeća?

Molim vas pomozite! Sherajte. Nemojte da ostane sama." - napisala je Paradžiković.

 

 

25. travanj 2024 06:34