StoryEditorOCM
ZabavaKRIZNA KUHINJA

Ispecite pizzu za čije tijesto vam ne treba kvasac

Piše DV
4. travnja 2020. - 13:12
Proteklih dana na društevnim mrežama vlada veliki interes za receptom tijesta za pizzu za koji vam ne treba kvasac. Naša sugrađanka umjesila je i ispekla upravo takvu pizzu, a ona i njezini ukućani uvjerili su se da joj ne samo ništa ne nedostaje, već da je okusom najbliža onima koje volimo pojesti u pizzerijama.

Pri izradi tijesta važno je da se u posudu za miksanje stave prvo suhi sastojci, a potom mokri. Tijesto se mora miksati sve dok se ne počne odvajati od posude i dok ne postane glatko. 



Evo recepta:

image
recept za pizzu bez kvasca


image
recept za pizzu bez kvasca


image
recept za pizzu bez kvasca


Na tijesto stavite sastojke koje inače volite na pizzi i pecite 10 minuta ( ovisno o pećnici) na temperaturi od 250 stupnjeva. Pećnica prije stavljanja pizze mora biti zagrijana. 

Dobar tek!
23. travanj 2024 09:22