StoryEditorOCM
GastroLJETNI KOLAČI

Kocke s limuncellom i grčkim jogurtom

Piše dv
5. lipnja 2022. - 11:02

Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća koja je dobra hrana počela mirisati na policama tržnica iskoristite za slastice koje će vas oduševiti, predlaže Dobra hrana. 

Potrebno vam je:

175 g maslaca

175 g šećera

3 jaja

1 žlica ekstrakta vanilije

1 žlica limoncella ili 2 jušne žlice limunova soka

175 g brašna (oštrog)

1 žlica praška za pečenje

1 žlica mlijeka

Za kremu:

400 g bobičastog voća ili jagoda

2 žlice limoncella ili limunov sok

2 čajne žličice aceta balsamica

1 žlica šećera

malo svježe metvice

1 grčki jogurt

image

.

Neja Markicevic/Cropix

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. U jednoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pečenje i stavite po strani. U drugoj posudi izmiksajte šećer i maslac dok ne postanu kremasti. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izradite smjesu između svakog dodavanja. Dodajte ekstrakt vanilije, limoncello i mlijeko, a zatim umiješajte suhe sastojke kontinuirano miješajući. Pecite kojih 25 minuta dok površina kolača ne poprimi zlaćanu boju. Za to vrijeme pripremite umak i voće. Bobičasto voće ili jagode stavite u tavicu zajedno s limoncellom, listićima mente, šećerom i acetom balsamicom pa prokuhajte 7 do 8 minuta dok se umak ne reducira. Kad je gotovo, poslužite s grčkim jogurtom i prethodno pripremljenim umakom.

24. travanj 2024 21:56