StoryEditorOCM

Maraština 2022. osvojila zlatnu medalju na uglednom natjecanju International Wine Challengeu (IWC)

Piše PR
31. svibnja 2023. - 13:54

Vinarija Bora, poznata po svojoj strasti prema stvaranju vina, postigla je izvanredne rezultate na prestižnom International Wine Challengeu (IWC). 

Njihova kvaliteta i predanost još jednom su prepoznate i nagrađene zlatnom i srebrnom medaljom.

Bora Pošip ostvario je dvostruki uspjeh zahvaljujući zlatnom nastupu berbe 2021., praćen srebrnim sjajem berbe 2022. 

No nije samo Pošip zadivio stručnjake na IWC-u. Njihova Maraština 2022. – plod strasti, pažnje i predanosti, također je osvojila zlatnu medalju na ovom uglednom natjecanju, dodatno potvrđujući iznimnost i stručnost koju vinarija ulaže u svako vino.

Bora Pošip je vino koje oduševljava svojim postojanim, bogatim mirisom i pažljivo vinificiranim procesom. Već pri otvaranju boce, primjećuju se nježne voćne note suhih marelica, koje se prepliću s cvjetnim i biljnim aromama. Vino također krase neobične mineralne note s primjesom kvasaca. Svojim pitkim, sočnim i moćnim okusom koji dugo traje, Bora Pošip savršeno se sljubljuje uz laganija jela, tjestenine, piletinu i riblje specijalitete. 

Obitelj Žuža iznimno je ponosna na obje medalje koje je osvojio njihov Pošip, jer one samo potvrđuju njegovu konzistentnu kvalitetu iz godine u godinu.

​Maraština, vino koje zahtijeva vrijeme, pažnju i stručnost, također je zasluženo osvojila zlatnu medalju na IWC-u. 

Proizvodi se kroz pažljivi vinifikacijski proces koji uključuje ručno biranje bobica i kratku maceraciju. Zelenkasto-žuta do žuta boja i cvjetni miris čine Maraštinu jedinstvenom. Njezina optimalna kiselost donosi ugodan i svjež okus, a u Hrvatskoj ova sorta doživljava pravu renesansu. Vinarija Bora želi tržištu pokazati pun potencijal ove sorte, njezin prestiž i najvišu kvalitetu. Ovo vino savršeno se sljubljuje s plodovima mora, slanim inćunima, raznim rižotima i kozjim sirom.

Vinarija Bora, uz enologinju Nikolinu Paleku, pokazuje neprestanu predanost i strast prema stvaranju iznimnih vina koja ostavljaju trajan dojam i obogaćuju trenutke uživanja, a ovaj uspjeh na međunarodnom natjecanju samo je potvrda njihove iznimnosti i stručnosti koju ulažu u svako vino.

Pridružite se slavlju vinarije Bora, otkrijte vrhunski Pošip i nagrađenu Maraštinu na njihovoj web-stranici www.vinabora.hr i doživite zašto su vinarija Bora i njihova vina simbol prestiža i kvalitete. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:12