StoryEditorOCM
S mora i krajaVEĆ TREĆI SLUČAJ

Dalmatinska obitelj otrovala se gumenim bombonima, policija otkriva da je u slatkišu - droga! Jedan detalj upada u oči

Piše Silvia Rudinović
9. listopada 2023. - 11:58

U Metkoviću je proteklog vikenda zabilježen uznemirujući slučaj u kojem je 48-godišnja majka s dvojicom sinova nakon konzumacije žele bombona završila u Općoj bolnici Dubrovnik sa simptomima koje liječnici opisuju kao "euforično ponašanje".

Prema informacijama iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u subotu navečer zaprimljena je dojava iz Hitnog medicinskog prijama u Metkoviću o slučaju majke i dvoje djece koji su zatražili liječničku pomoć nakon konzumacije žele bombona.

- Postupajući po dojavi, policija je izuzela bombone i obavila preliminarno vještačenje kojim je utvrđeno da sadrže supstancije droge. Bomboni su poslani na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Bomboni su pošiljkom stigli iz inozemstva, utvrđen je identitet pošiljatelja, ali detaljnije informacije o kriminalističkom istraživanju još ne možemo iznositi – izjavila je Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave.

Majka i dvoje djece završili u Općoj bolnici Dubrovnik nakon što su jeli gumene bombone...

Sličan slučaj zabilježen je u studenom prošle godine u Konavlima. Spremačica kuće za odmor konzumirala je gumene bombone i potom zatražila hitnu medicinsku pomoć zbog teškog psihofizičkog stanja.

Nedugo nakon nje, još jedna ženska osoba javila se s tim simptomima. U Centru "Ivan Vučetić" tada je utvrđeno kako se u bombonima nalazila određena količina THC-a.

image

Sličan slučaj dogodio se u studenom prošle godine u Konavlima

Neslužbeno se doznaje kako je preliminarno vještačenje u ovom posljednjem, metkovskom slučaju pokazalo da je riječ o ecstazyju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:38