StoryEditorOCM
S mora i kraja‘DEMOGRAFSKA OBNOVA‘

Ante Sanader šokirao prozivanjem dalmatinske HDZ-ovke: ‘Nagovarao sam je da se mora udati, drugi mandat nije besplatan‘

Piše Iva Ivanac
3. travnja 2024. - 14:55

HDZ je u Zadru imao predstavljanje svojih kandidata za 9. izbornu jedinicu koji predvodi ministar pravosuđa Ivan Malenica.

Poznato je da ta stranka nije ispunila žensku kvotu kada je u pitanju i 9. jedinica, jer od šest žena koliko su po zakonu trebali imati na svojoj listi, HDZ i njegovi koalicijski partneri imaju samo dvije: Branku Juričev Martinčev i Nikolinu Baradić

Što dovoljno govori o tome koliko poštuju zakone, ali i žene. Na predstavljanju je to dodatno istaknuo Ante Sanader, treći na listi, čelnik organizacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i politički tajnik stranke, koji je u svojem pozdravnom govoru nonšalantno provukao bračni status kolegice Nikoline, ali i njen reproduktivni status. 

- Nas pet ima 18 djece. To je 3,6 djeteta u prosjeku. Prosjek nam dižu ova dvojica koji imaju po petoro djece.

To je poruka koju smo željeli poslati kao moderni HDZ, da se mi držimo svoje tradicije i svojih kršćanskih vrijednosti. Samo ovaj ima pet sinova, ovi pet kćeri pa nisu stali i ne smiju stati, ovi moraju dobiti kćer, a ovi sina.

To sve govorim radi mlade kolegice Nikoline koju sam cijelo vrijeme u Saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat Sabora ne dolazi besplatno - kazao je Sanader pa nastavio u istom tonu:

- Ljudi moji zalud vam svi projekti ako djece ne bude, promislite koliko će Hrvata biti za sto godina. Ja po Zagrebu vidim kako žene vode samo pasiće, vrlo malo njih vodi djecu, tako da mislim da je to jedan od najvažnijih prioriteta koji je HDZ stavio u svoj program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:15