StoryEditorOCM
Otociobišli projekte

Župan Boban i ministar Erlić u Postirama: Brač je itekako vrijedan pozornosti i ulaganja

Piše Dalmacija SD
8. svibnja 2023. - 13:24

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić u ponedjeljak su u Postirama u društvu načelnika Općine Siniše Marovića obišli projekte koji se rade na tom području. Ministar Erlić tom prilikom pohvalio je aktivnost općinskoga načelnika. „On je redovan sa svim aktivnostima i prijavama projekata prema našem ministarstvu. Ovdje jedan aktivan tim ljudi radi na dobrobit Postira. Vidjeli smo planove za školu, uređena parkirališta, pristupne ceste i vrtić, a vidjeli smo i jedan vrlo zanimljiv objekt u Dolu. Cilj je realizirati taj objekt uz pomoć sredstava Županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Projekt je prijavljen i vjerujem da će ministarstvo dati svoju podršku ovom interpretacijskom centru”, izjavio je ministar Erlić.

Župan Boban smatra kako su za stanovništvo na Braču, ali i njihove turiste, bitni projekti komunalne infrastrukture, ali i projekti koji se odnose na ljetne manifestacije. „Brač je vrijedan pozornosti i opstanka ljudi. Ovdje su vrlo vrijedni ljudi, a na nama je da, uz prometnu povezanost koja je na Braču dosta dobra, osiguramo komunalnu infrastrukturu i nadogradnju kroz turističke manifestacije. Centar hrapoćuše te slični projekti izuzetno su bitni i za turističku sezonu, ali i domaće stanovništvo”, rekao je župan.

Načelnik Općine Postira Siniša Marović ističe kako su sve bitnije investicije na području njegove Općine realizirane uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. „Posljednjih godina odradili smo niz projekata u suradnji sa Županijom i Ministarstvom. Modernizirali smo javnu rasvjetu, izgradili smo mjesni park, ustrojili smo jaslice za djecu i izgradili smo sportski centar. Kao šlag na kraju trebala bi doći ova kuća hrapoćuše, interpretativni centar čiju će izgradnju sufinancirati Ministarstvo i Županija”, izjavio je načelnik Marović.

Predsjednik Udruge „Hrapoćuša” Jerko Gospodnetić također je zadovoljan sredstvima koja su došla u njegovo mjesto. „Svim članovima Udruge i aktivistima u Dolu puno znače poticaji koje dobivamo na brojnim natječajima Ministarstva i Županije. Prezadovoljni smo jer imamo tako dobru suradnju s ovim institucijama”, navodi Gospodnetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 05:14