StoryEditor
OtociPOLICIJA U BRAČKOJ LUCI

‘Zbog kašnjenja trajekta iz Supetra nismo stigli kod likara‘, svjedoče putnici, a iz ‘Jadrolinije‘ poručuju: Vozač kamiona htio se ubaciti preko reda

28. travnja 2021. - 15:17
Otok Brac, Supetar, 220520. Posljednji dan karantene otoka Braca.Duje Klaric/Cropix

Nije lako otočanima budući da im životni ritam "diktira" plovidbeni red trajekata i dvotrupaca, kao i - vremenska prognoza.

Ako već trebaju kasniti zbog "više sile" nije im jasno zašto moraju ovisiti o sporom ukrcaju vozila u trajekt.

– Došli smo na trajekt koji u 10.30 sati plovi s Brača put Splita. Bili smo pola sata ranije na ukrcaju našeg automobila u Supetru, jer smo u 11.45 sati imali zakazan pregled kod likara u splitskoj bolnici. Sve je teklo normalno, ukrcaj putnika i vozila, sve do zadnjeg kamiona.

I onda je krenila kalvarija, vozač kamiona je pola sata ukrcava vozilo u trajekt. Uz pomoć posade, bilo je uđi na rikverc u garažu, pa izađi ponovno priko rampe vanka, pa opet uđi ravno kamionon u trajekt – ljuti se član jedne otočne obitelji koja je zbog polusatnog kašnjenja "Jadrolinijina" trajekta, zakasnila na liječnički pregled.

Naši sugovornici tvrde kako su, poput niza putnika, ljuti na posadu što je zbog jednog kamiona kasnila s isplovljavanjem, pa su zvali i "Jadrolinijinu" Upravu zbog čega se uopće dopuštaju slični "manevri", ali, kako navode, no suvisli odgovor nisu dobili.

- Odmah smo zvali i likara koji nan je reka da nas ne može čekat u ordinaciji duže od deset minuti, jer ima operaciju, pa nam sad samo preostaje tužit državnog brodara. "Jadrolinija" ne smi dopustit polusatno kašnjenje kad nisu u pitanju vremenski uvjeti. Ko zna ko je od putnika još kasnija na već zakazane dogovore, sastanke, let avionon ili vožnju vlakon, svi imamo obveze – tvrde nezadovoljni putnici trajekta koji je po plovidbenom redu trebao cimu dignuti jutros u 10.30, ali je to učinjeno tek u 11 sati.

Upitali smo i odgovorne u "Jadroliniji” što se dogodilo:

- Kašnjenje na liniji Supetar-Split, s polaskom u 10.30 sati, bilo je uzrokovano nesavjesnim ponašanjem vozača koji se pokušao ukrcati preko reda, unatoč intervenciji posade.

U incidentu je morala intervenirati i policija te je stoga trajekt isplovio čim je to bilo moguće. Ovim se putem ispričavamo svim putnicima na eventualnim prouzročenim neugodnostima te se nadamo razumijevanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 16:32