StoryEditor
OtociPREMIJER NA JADRANU

Mađari zasuli Instagram profil bračke konobe koja je objavila fotorafiju s Viktorom Orbanom u šarenoj košulji: ‘Braćo Hrvati, zadržite ga! Samo morate biti oprezni...‘

Piše D.B.
7. kolovoza 2022. - 18:07

Bilo nam je čast ugostiti Viktora Orbana, napisali su milnaranski ugostitelji iz konobe Gajeta na Braču, objavivši uz to i fotografiju na kojoj poziraju s mađarskim premijerom.

Dovoljno je bilo objavu garnirati s par ključnih heštegova i vijest o Orbanu na Braču planula je bolje od bračke česmine.

Instagram profil Gajete, koji je do sada imao zanemariv broj pratitelja, a još manje komentara, odjednom je eksplodirao. Preko 700 srca i više od 500 komentara u 24 sata od objave. Bome si je vlasnik Gajete priskrbio dobru reklamu.

E sad, ima tu svega šta su ljudi pisali, a mahom su se javljali Mađari.

- Budite oprezni! Možda neće moći platiti račun. Nema ni forinta ni eura na računu prema službenim podacima o imovini - napisao je jedan.

- Zadržite ga braćo Hrvati, neka se ne vraća kući - dometnuo je netko na mađarskom.

- Jeste li prebrojali kasu kad je otišao? - zabrinut je još jedan korisnik Instagrama

Bilo je šala i na račun Orbanove košulje šarene košulje, pa je tako netko napisao da ju je kupio na rasprodaji u trgovini najružnijih košulja.

A opet, uspjeli smo detektirati i neke kojima je baš super što Orban ljetuje u Hrvatskoj i što je omastio brk u milnaranskoj konobi.

I tako, Orban se i ovo ljeto odlučio odmoriti na Jadranu iako je proljetos govorio da njegova zemlja ne bi imala problema s embargom na uvoz ruske nafte da "joj nisu oduzeli more".

Nakon toga se javnost, i hrvatska i mađarska, par dana zabavljala s natpisom ispred Tuna bara na Pelješcu. Vlasnik tog restorana, revoltiran Orbanovim izjavama, napisao je "Mađare ne služimo. Niste dobrodošli na vaše more".

Rezime je bio da mu je na vrata pokucala policija i da mu prijeti 200.000 kuna kazne iako je čovjek lijepo objasnio zašto je to napisao i da je sve to zafrkancija, kakvoj je i inače sklon.

Svakako, Mađari su i ovo ljeto masovno došli na NAŠE more. I neka su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 09:48