StoryEditorOCM
Obalafirule ne daju alkare

Žestoka borba za sinjsko rodilište bila je uzaludna: u gradu se lani rodilo tek 27 beba, hoće li uskoro zauvijek staviti ključ u bravu?

Piše Toni Paštar
31. siječnja 2020. - 23:59
Brnaze, 260818. U Brnazama je odrzan 33. Brnaski dernek Meljaca 2018, zbog loseg vremena odrzana je samo prva trka djecje alke.Ilustracija/Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Iako se prije desetak godina vodila žestoka politička bitka za opstanak rodilišta u ispostavi županijskog Doma zdravlja u Sinju, čini se da je, poslije svega, bitka za trajni opstanak tog segmenta zdravstvene skrbi u gradu pod Kamičkom – izgubljena.

Dok su se u niz navrata vodile žestoke verbalne bitke političara koji su u prvi plan isticali svoja zalaganja za zdravlje žena, a nisu izostavljali ni populistički adut da bi gašenje rodilišta moglo dovesti u pitanje budućnost Alke, upravo su (buduće) majke svojim odlukama pokrenule postupak izvjesnog zatvaranja tog dijela zdravstvene ustanove.

Na to upućuje sve manji broj poroda u Sinju. Tijekom protekle godine u sinjskom rodilištu prvi put je zaplakalo samo 27 beba. Najveći baby boom na toj lokaciji događao se u godinama uoči...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:52