StoryEditor
Obaladay antunović

U Galeriji Zvonimir otvorena samostalna izložba ‘Trilogije‘ splitske radijske voditeljice, novinarke i likovne umjetnice

9. studenog 2020. - 20:22

U Galeriji Zvonimir otvorena je samostalna izložba splitske radijske voditeljice, novinarke i likovne umjetnice Day Antunović pod nazivom "Trilogije".

Day se dugi niz godina bavi grafikom, decoupageom, slikanjem, kombiniranom tehnikom te skulpturom, a za ovu prigodu odabrala je desetak prelijepih radova u raznim tehnikama.

- Kao nemiran duh nikad se nisam mogla dugo zadržati u jednom formatu ili tehnici. Htjela sam brzo otkriti i isprobati više toga, puno toga... kao da mi se negdje žuri. Stoga sam napravila 10 ciklusa od po tri slike koji se međusobno razlikuju temama, tehnikama, bojama, dimenzijama, strukturama... i tako su nastale trilogije kao početna ideja. Sve ostalo samo se nadograđivalo - kazala nam je Day.

Njezini radovi nastali su u tehnici akrila, akvarela, strukturnog slikarstva, s kistom, špatulom, grafici, pozlati i kombiniranoj tehnici, od minijatura 20 puta 20, do većih formata.

Umjetnost je Day nešto s čim se rodila, ali kako bi joj majka rekla 'to ti neće dati kruha', pa se uhvatila u životu nečeg 'ozbiljnijeg i sigurnijeg'.

- Svu umjetničku kreativu zatomila sam do trenutka kad je ona jednostavno grunila iz mene kao terapijski odgovor na život i ono ružno što on neminovno nosi. Imala sam sreću da su tijelo i um na stres odgovorili na taj lijep, pozitivan način podsjećajući me da u sebi još uvijek imam ono 'nešto davno zatomljeno'. Mnogi, na žalost, nemaju takav 'odgovor' na teške životne trenutke.

'Vlasnica' sam višestrukih bolesti, operacija i Parkinsa što me nikad, u ničemu, nije spriječavalo dati najviše od sebe, boriti se i pokazati da ljudski um a time i tijelo nemaju kočnica ako se tako postavite. Upravo to me potaklo na bavljenje umjetnošću, to je moja najbolja terapija - rekla je ova snažna žena koja već priprema radove za novu izložbu religioznog karaktera i poručuje: "Nikad ne odustaj od svojih djetinjih želja. One će te jednog dana ionako zaskočiti i izaći iz tebe. Prije ili poslije, ali hoće... I kad se to dogodi, zahvalite Mu na takvom životnom olakšanju i sreći".

Izložba se može razgledati radnim danom u vremenu od 8 do 15 sati do 13. studenog, pa požurite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 11:09