StoryEditorOCM
ObalaOTVORENE PONUDE

U čemu je tajna? Dok splitski ugostitelji bojkotiraju Advent, u ovom se gradu ‘tuku‘ za kućice. Pao je i rekord!

Piše Iva Ivanac
1. studenog 2023. - 19:44

Na natječaj gradske tvrtke "Žnjan" za zakup javnih površina radi postavljanja i poslovanja popularnih adventskih kućica na dvije vrlo frekvetne zone, kako smo pisali, nitko se nije javio!

Na drugom kraju Dalmacije, u Zadru, za 25 planiranih kućica u sklopu (pred)blagdanskog programa na Poluotoku, stiglo je nevjerojatnih 288 ponuda ili gotovo 12 zainteresiranih za svaki montažni objekt. Kako doznajemo, ove je godine oboren i rekord kada je u pitanju iznos ponuđene pojedinačne najamnine.

- Sve kućice su u prvom krugu već iznajmljene, a ove godine najskuplja najamnina jedne kućice iznosi 15.777 eura što je dosadašnji rekord.

Postupak otvaranja ponuda trajao je satima - kaže Tomislav Letinić, direktor tvrtke "Tržnice Zadar", dodajući kako je najvišu ponudu dala zagrebačka tvrtka "Naša Ideja", koja je zadarskoj javnosti poznatija po pripremi hrane u vozilu "Rollin Flock".

Prošle godine je ta najatraktivnija kućica bila iznajmljena za 71 tisuću kuna ili za nešto više od 9500 eura, pa aktualni iznos predstavlja rast veći od gotovo 65 posto!

- Prikupljeni iznos koji će "Tržnica Zadar" dobiti od najamnina je 190.115 eura, i to bez PDV-a - istaknuli su iz gradske tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 15:36