StoryEditor
ObalaVEČERAS OTVARANJE

Korona je zaustavila jedrenjake, pa su Kriljani dali ruke za drugu stvar: otkrivamo kako izgleda i što piše na muralu kojeg je crtala jedna Klara

Piše PSD
17. svibnja 2020. - 11:37

Večeras će se u Krilu Jesenice, s početkom u 20 sati, upriličiti svečano otvaranje murala u spomen hrvatskim braniteljima, s likom Kriljanina Vedrana Andre Rakuljića, poginulog branitelja iz tog kraja, kao i gradu heroju Vukovaru.

Mještani nam otkrivaju kako je cijeli projekt napravila "mlađarija iz mista", udružili su se i radom i vlastitim sredstvima ostvarili dugogodišnju želju, da se njihovom mještaninu i na ovakav način poruči da nikad neće biti zaboravljen.

Kako saznajemo, kompletni crtež je djelo djevojke iz mjesta, Klare Ivanišević, a u realizaciji joj je pomoglo i nekoliko momaka iz Krila.


"Ima jedan brod svima nama rod, koji nikud ne putuje, ima jedan brod i u njemu rod, što zauvijek tu ostaje" - na zidu, među ostalim, stoji i stih iz pjesme "Vukovar, Vukovar".


Zanimljivo se poklopio s trenutnim okolnostima u kojima brojni jedrenjaci i drugi brodovi, s kojima Kriljanske familije desetljećima osiguravaju svoju egzistenciju, "nikud ne putuju", čekajući dodatno popuštanje mjera i uvjete u kojima bi eventualno mogli uhvatiti bar nešto od ove ljetne sezone.

Naše kriljanske sugovornike pitamo kakva je perspektiva?

"Većina mještana se bavi turizmom i to upravo na svojim brodovima, očekuje nas nesumnjivo izazovna sezona s epidemiološkog i financijskog aspekta.

Još nema konkretnih informacija kada i na koji način ćemo moći početi s radom, neizvjesnost je velika, ali optimizam nas ne napušta" - odgovara nam Kriljanin Mario Kalac.

I dok će dobar dio uzvanika otvaranja, među kojima se očekuje i obitelj Vedrana Andre Rakuljića, tek večeras imati priliku vidjeti kako sve skupa izgleda, nama je ekipa s terena poslala detaljan uvid.

#MURAL U KRILU JESENICE#MURAL VEDRAN ANDRIJA RAKULJIĆ

Izdvojeno

30. svibanj 2020 15:58