StoryEditorOCM
ObalaRAZGRANAO POSAO

Dobar ulov kod Omiša: policija mu pronašla 6,5 kilograma marihuane, opremu za proizvodnju droge, otkrili su još nešto...

Piše Dalmacija SD
22. svibnja 2024. - 14:44

Policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim muškarcem za kojega je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da se bavio uzgojem i prodajom droge marihuane, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Temeljem naloga suda policijski službenici obavili su pretragu stana i drugih prostorija koje muškarac koristi na širem području Omiša.

image
PU SD

Policijski službenici su u dvije kuće u izgradnji pronašli:

- 4050 grama napola osušenih cvjetova marihuane,

- 2323 grama svježe obranih listova marihuane

- 224 grama droge marihuane spakirane u tri vrećice,

- 38 stabljika marihuane visine od 91 do 138 centimetara,

- staklenu bočicu u kojoj je bilo 100 ml ulja cannabisa,

- digitalnu vagu za precizno mjerenje, te opremu za uzgoj (led svjetiljke i filter).

Također, pretragom doma pronađen je i oduzet 61 komad različitog puščanog streljiva.

Droga i pronađeni predmeti su oduzeti, muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te će danas tijekom dana uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzoniku.

Također, obzirom da je ostvario obilježja prekršaja iz čl. 30 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu, izvijestili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 06:14