StoryEditorOCM

Investicija od 2,5 milijuna kuna: obnovljena škola u Prološcu

Piše PSD.
27. ožujka 2011. - 18:16

Prigodnom svečanošću, učenicima i učiteljima Osnovne škole “Ivan Leko” u Prološcu predani su obnovljeni prostori za rad i učenje.

Naime, nakon izgradnje i uređenja aneksa te škole s njezine istočne strane i nove športske dvorane, ovi dodatni prostori upotpunili su i poboljšali prostorne uvjete za rad učenika.
U investiciji od 2,5 milijuna kuna sudjelovalo je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Splitsko-dalmatinska županija i općina Proložac.

Obnovljen je kompletan drugi kat škole, uređene su nove učionice, kabineti i prostori za rad nastavnika, te pomoćnog školskog osoblja.

Na svečanom otvaranju novoobnovljenih prostora bili su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Karlo Đurašić, direktorica projekta obnove Ana Markuz, te predstavnici Županije i lokalne samouprave.

Predajući nove prostore nastavnicima i učenicima, Đurašić je istaknuo kako Ministarstvo nastoji da svi učenici imaju jednake uvjete za učenje, bez obzira u kojemu se dijelu naše države obrazovali.

Obećao je i konkretnu pomoć Ministarstva u realizaciji kanalizacijskog sustava u općini Proložac.

Načelnik općine Proložac Mate Lasić istaknuo je da će se raditi na tome da se obnovi i prvi kat škole kako bi se stekli uvjeti za održavanje cjelokupne nastave u jednoj smjeni.

Novi dio škole blagoslovio je mjesni župnik fra Ante Madunić, a u prigodnom programu sudjelovale su glazbene i folklorne sekcije učenika škole “Ivan Leko”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 11:17