StoryEditorOCM

BIKIJADA RADOŠIĆ Ličani premoćno potukli predstavnike Dalmacije (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
30. svibnja 2010. - 21:49
I ovogodišnja 17. seoska olimpijada u Radošiću, na kojoj se okupilo desetak tisuća posjetitelja, iznjedrila je niz zanimljivih disciplina u kojima su dominirali Ličani, koji su u većini održanih disciplina doslovno potukli predstavnike Dalmacije.

Uz revijalne borbe u kategoriji potezanja klipa, u kojoj je s 2:0 Dubravka Glavan pobijedila Dijanu Dragoslavić, a Katarina Žunić u borbi na gredi Sanju Zekić, Ličanin Duje Babić sa svojih čak 170 kg pomeo je konkurenciju u muškoj kategoriji borbe na gredi.

Sudac Madunić svrgnut s prijestolja

Marinko Pivač je s preskočenih  3,07 cm odnio pobjedu u disciplini skoka u dalj s mjesta. Nakon dugog niza godina na najviše postolje u bacanju 16 kilograma teškog kamena s ramena, umjesto splitskog suca Vlade Madunića, s 10,10 m bačenim kamenom popeo se Mirko Kolaković. Nepobjediv je u disciplini potezanja klipa bio Željko Grčević.

Svih četvero pobjednika predstavnici su Ličko-senjske županije, čiji su natjecatelji ove godine u Radošiću nastupili u gotovo svim kategorijama. I ove su godine u zabavnom programu radošičku publiku zabavljali brojni guslari i diplari.

Najveće ovacije publike u Radošiću svakako je izazvala polufinalna borba obaranja na ruku između Josipa Poleša i favoriziranog Pjera Ostojića iz Solina koji je u finalnoj borbi izgubio meč od Mirka Kolanovića.

Povratak Mrkija u velikom stilu

Revijalna borba u kojoj se s pobjedom protiv Kolanovića na velika vrata vratio Miran Pelivan Mrki, Kerumov prijatelj i član Nadzornoga odbora Hajduka prema sudu publike bila je i više nego očekivana. Po prvi put ove godine snage u potezanju konopa odmjerile su žene, a na najviše postolje popela se ekipa Livno-Trogir nadmašivši drugoplasirane cure s Paga i trećeplasirane Šibenčanke.

U konkurenciji muškaraca očekivanu pojedu su odnijeli Dugopoljci, ekipa sv. Mihovila čiji je dugogodišnji član Marko Vukasović medalju uručio županu splitsko-dalmatinskom Anti Sanaderu. Evropska prvakinja u trci magaradi magarica Rajka u radošićkoj areni prodefilirala je pred mnogobrojnom publikom, dok je u polusatnoj finalnoj borbi bikova u kategoriji do 850 kilograma slavio bik Kobra Stipe Bilandžije pobijedivši Žuicu braće Tubić.

Milonja, Dragana Nerlovića u finalnoj borbi u kategaoriji više od 850 kilograma iz arene je isprašio bika Ljubana u vlasništvu Nediljka Kokana.

Ovaj najjači događaj kaštelanske zagore iskoristio je i Robert Knjaz za potrebe snimanja svoje emisije, u kojoj je njegov gost Španjolac David Leon Batilo nastupio u svim natjecateljskim disciplinama, bez većih zapaženih rezultata.



JAKOV ŽARKO
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 02:17