zlata vrijedno

Nosite je cijeloga života, a najčešće vam se baš i ne dopada, no u zlatarni Dodić možete sami dizajnirati svoje prstenje, evo i kako

Piše promo
24. lipnja 2021. - 13:00

Moda se mijenja iz godine u godinu, ali zlatni nakit je ipak bezvremenski modni detalj čiji trend nema rok trajanja. Da je zlato najbolji prijatelj žene, slažu se i vlasnici Zlatarne Dodić, obiteljske zlatarske manufakture i trgovine zlatnim nakitom duge skoro pola stoljeća. Brend Dodić sinonim je za tradiciju, kvalitetu i eleganciju, a vrhunska usluga i povratak u novu omiljenu poslovnicu je neminovan.
Komadi nakita ovog brenda predivni su, unikatni i plijene poglede. Posebna ljepota i zaokruženi estetski dojam leže u činjenici da su zlatari vješto povezali tradiciju s modnim trendovima, stoga nije čudo što ovakav nakit s lakoćom pronalazi svoj put u srcu brojnih kupaca.

image
Zlatarna Dodić_SUPERIOR THIN prsten zlato_5.696 kn

Začetnik obrta je (djed) Franjo Dodić koji je prvu zlatarnicu otvorio prije pedeset godina, a kasnije poslovnicu seli u zagrebačku Dubravu koja, zbog iznimne kvalitete i snažnog vizualnog efekta, brzo dolazi na dobar glas. U nju su ulazili mnogi građani s ciljem da obraduju svoje najmilije u posebnim životnim prigodama. Ovim nakitom ovjekovječile su se brojne najvažnije uspomene u životima ljudi, pričesti, vjenčanja, krizme. Kako je interes kupaca iz godine u godinu rastao, mala zlatarna se postupno širila. Danas je u proizvodnji zaposleno dvadesetak radnika, a u cijeloj tvrtki ih je stotinjak.
image
Zlatarna Dodić_BLACK GOLD SQUARE prsten zlato_2.592,00 kn

Tradicija nalaže da sin nasljeđuje oca, tako je Paško Dodić, sin vrijednog zlatara, početkom 90-ih preuzeo ključeve tvrtke. Poduzetni mladić proširio je poslovnu lepezu na niz djelatnosti. Ovih dana red je došao na unuke. Filip je sadašnji direktor koji je u Londonu završio školu za dijamante na prestižnom Gemological Institute Of America (GIA), a kasnije je dodatno izbrusio svoje stečene vještine i diplomirao je na odsjeku za kamene u boji te stekao titulu – draguljara. Područje rada ovog mladića je široko – nabavlja, dizajnira i proizvodi nakit s dijamantima, dragim i poludragim kamenjem te se bavi njihovom procjenom u obiteljskoj draguljarnici u centru Zagreba (Dodić Diamonds, Ilica 46).

Stariji sin Franjo, direktor je proizvodnje i razvoja te stručnjak za zlato. Vođenje ove tradicijske tvrtke Filipu i Franji predstavlja iznimno zadovoljstvo, otvaraju im brojna vrata i svaki dan dodatno usavršuju svoje vještine ovog plemenitog zanata. Osim što je posao zanimljiv, izazovan je i zahtjeva odgovornost i fokusiranost. Filip i Franjo poštuju djedove i očeve poslovne principe, imaju znanja, uvažavaju svjetske standarde te pružaju iznimnu uslugu i pažnju prema zadovoljnim, vjernim starim i novim kupcima.
image
Zlatarna Dodić_HEX naušnice zlato_6.400,00 kn

Pandemija koronavirusa pogodila je mnoge sektore društva, ali ovaj brend, upravo zahvaljujući kvaliteti,dosljednosti i iskustvu, doživljava svojevrsnu ekspanziju i pokreću novi web shop www.zlatarna-dodic.hr.
Kako se ipak mora ići u korak s vremenom, Filip prakticira 3D kompjutersku animaciju i 3D print željenog prstena posebnim kompjuterskim programom (možete izraziti svoju želju i utjecati na konačan izgled svog savršenog prstena).
Programom u kojem se nalazi više od 800 različitih modela prstenja, može se dodatno i sami dizajnirati prsten kakvog želite. Inovativno, zar ne? Dakle, žene koje ste maštale i zamišljale svoj idealni vjenčani prste još kada ste bile školarke, svoje snove sada možete pretvoriti u javu.
image
zlatarne dodic

Printanje modela traje tri do četiri dana. 3D printom dobivate prsten od voska kojega možete staviti na prst, a Filip će vam staviti željeni kamen i u potpunosti vizualizirati njegov konačni izgled. Kasnije se finalizira do najsitnijih detalja, a izrađuju ga iskusni majstori najboljom tehnikom ručnog rada. Tako imate autentičan i „vaš“ od nule napravljen prsten izrađen po vašim željama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:06