litnja ćakula

Mladi glumci "Majstora" ovih dana gostuju u Splitu. Raduju se svakom izlasku pred publiku, a prva predstava nakon korona pauze bila im je pravi kulturološki šok!

15. srpnja 2021. - 09:36

Do kakvih sve peripetija može doći jednom kada se krene s renovacijom kuće ili stana, otkrit će vam predstava "Majstori" kazališta Moruzgva, koja ponovno igra 22. srpnja na maloj pozornici Teatra uz more u splitskoj Lori.

Tom prigodom popričali smo s mladim glumačkim nadama ovog kazališnog komada, Matijom Šakoronjom i Ivanom Colarićem. Na otvorenome smo ćakulali sa stilom: uz dobro rashlađen Somersby, poznati cider koji se u Hrvatskoj u bočicama proizvodi i izvozi diljem svijeta.

Zbog svojeg je sastava savršeno piće za druženje s prijateljima u ljetne sutone i tople večeri, ali i idealna osvježavajuća alternativa u svim ostalim prilikama. Izbora ima za svaki ukus - jabuka, lubenica, kruška ili borovnica.

Momci su na splitsku publiku već navikli, no pozornica u Lori ih je oduševila.

- Ovo je zaista hvalevrijedan projekt. Lijepo je da se uopće razvija nova scena, i to u pandemijskom vremenu, zaista smo zahvalni što možemo igrati pred publikom. Kazalište je živi organizam i ništa nam ne može zamijeniti publiku, taj živi kontakt nas hrani - priča nam Ivan. 

- Dosadašnje predstave prošle su fantastično, a prvi nastup nakon korone, na otvorenom, bio nam je kulturni šok. Pozitivan, dakako - nadovezuje se Matija.

"Majstori" su im, kažu, jedna od dražih predstava. 

image
Ekipa Majstora: Ecija Ojdanić, Siniša Ružić, Petra Dugandžić, Ivan Colarić te Matija Šakoronjo.
 
Paun Paunovic/Cropix

- Mislim da je stvar u tome što je predstava zaista životna, baš onako, od devet do 99, za mlade i za stare, kao Lego kocke - smije se Matija.

- Likovi su živopisni, ima komičnih momenata, čak i katarzičnih trenutaka jer je radnja vezana uz potres. Zapravo, svatko u svojoj zgradi može imati sličan raspored sustanara, odnosno, tko god je imao posla s Majstorima zna kako se s njima radni dan lako pretvori u pravu pravcatu avanturu - pojašnjava Ivan.  

Ljeto obojici prolazi radno.  

- Na ljetnoj smo turneji u srpnju, baš u srcu sezone, što je sjajno. Baš smo tu u Splitu i oko Splita. Pratimo epidemiološku situaciju, no čuvamo optimizam, zaista nam je to važno. Što se odmora tiče, mi glumci gotovo nikada nemamo pravi godišnji. Uvijek se nešto snima, dogovara, uči, priznajemo, radoholičari smo ... - povjerio nam se Ivan. Ipak, obojica će izdvojiti par dana za napuniti baterije.

- Idem na Krk, u Malinsku, to je moja baza... Super je, nije glasno, inače nisam tip od tuluma, a gušt mi je biti sam sa sobom i gledati more... - otkriva Colarić. Matija također planira na more. 

- Imamo obiteljski apartmančić u Kalima, tamo uvijek odemo s klincem na par dana. Tjedan, dva maksimalno, uvijek nas kontinentalce nešto vuče nazad na kontinent - smije se... 


Sadržaj nastao u suradnji sa Somersby ciderom.
Kako do ulaznica?

Ulaznice za sve predstave Teatra uz more najjednostavnije možete kupiti online u sustavu Croatia tickets, na stranici Teatar uz more a dostupne su i na blagajni u Lori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:20